O Ulcinju


  Dobro došli u Ulcinj, grad kome je priroda dala sve, jedno od najlepših mesta na Mediteranu, čarobno mesto duge istorije, turistički raj koji se nalazi na krajnjem jugu Crne Gore izmedju basena Jadranskog mora i Skadarskog jezera.Ulcinjsko područje je jedno od najsunčanijih na Mediteranu. Prosečno dnevno sijanje sunca iznosi  9,6 sati, zato ga i zovu "Grad sunca". Najveć plaža u Ulcinju je Velika plaža koja je dugačka je 13km, široka u proseku 50m i pravi je prirodni raj, sa mediteranskim peskom bogatim solju i jodom.


Ulcinj je prirodno zdravstveno podrucje izvanrednih karakteristika


 Ulcinj ima čisto,nezagadjeno more, medicinske peskovite plaže, izvorište sumporne mineralne vode, medicinsko blato,morsku so..

Pesak je sivo-beli,veoma fin i čist, bez i najsitnijih primesa zemlje, blata, organskih materija. Ulcinj ima nezagadjenu prirodnu okolinu bez bilo kojih vrsta industrijskih zagadjenja.

Zbog toga je njegova korist u medicinske svrhe veoma znacajna, posebno za lecenje bolesti lokomotornog sistema i kičme,reumatizma, diskopatije, itd.


Ulcinj je izuzetno mesto za sport, odmor i rekreaciju


 Možete igrati tenis i stoni tenis.Na samoj plaži,na pesku,mozete igrati odbojku ,košarku, fudbal, kuglati se ili trčati i džogirati pored mora.

Na samom moru su aktuelni: winsurfi, kitesurf, skijanje na vodi i ronjenje.

Možete se voziti čamcem a posebnu atrakciju predstavlja jahanje konja na Adi Bojani.

Ljubitelji pecanja mogu okusati sreću iz čamca ili sa stene pored borove šume, u zalivu, pored Starog grada, ili na ušću reke Bojane u more, gde možete probati starinski nacin lova ribe upotrebom kalimera.

Čista voda tamno plavog mora, razudjene obale, kao i bogat biljni i životinjski svet predstavljaju izvanrednu avanturu za ronioce.

Ulcinj , pored raskošne prirode, lepih plaža, blage klime, vegetacije, ima bogato istorijsko nasledje iz različitih perioda istorije.


 Ovu priču o Ulcinju završavamo rečima profesora Notha,direktora Instituta za Tropske bolesti u Hamburgu: ”Nikada u svom životu nisam video mesto koje ima više zvezda nego ovde u Ulcinju. Korist ovog područja za ljudski organizam je ogromna .”


Zbog svega navedenog,Ulcinj je proglasen klimatsko zdravstvenim odmaralištem.

Need any help? Contact Us

About Ulcinj #top Ulcinj ruski

O nama

O NAMA KONTAKT

O Ulcinju

Galerija

Kontakt

Kitesurf

  Lov

O ULCINJU